Confidenţialitate

Festivalul de Proză Contemporană: Radu Aldulescu, despre literatura preferată a românilor | VIDEO

În noiembrie se împlinește un an de când Editura Litera a inițiat colecția dedicată prozatorilor români contemporani. Pe parcursul acestui an, au apărut 15 volume – romane consistente, variate stilistic și tematic. Multe sunt cărți cu miză morală și stil insolit, propunând subiecte de actualitate. Altele abordează registrul fantastic și o viziune avangardistă.

În această colecție pot să fie regăsite și cărțile lui Radu Aldulescu – ”Sonată pentru acordeon” și ”Drumu-i lung, căldura mare”. Radu Aldulescu a primit numeroase premii, printre care Premiul „Ion Creangă“ al Academiei, 2017, și Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneția, 1999, pentru filmul ”Terminus Paradis”, realizat după romanul ”Amantul Colivăresei”.

Despre cum arată azi viața unui scriitor care s-a remarcat în ultimii 30 de ani pe piața literară românească, dar și care sunt sursele de inspirație sau cărțile care-i alimentează pofta de lectură, a aflat Toader Păun în dialogul purtat cu Radu Aldulescu:

Cărțile românești care au apărut în ultimul în colecția dedicată prozatorilor români contemporani, dar și autorii autorhtoni sunt prilej de întâlnire pentru iubitorii de carte într-un festival special.

Festivalul de Proză Contemporană, eveniment Litera recomandat de Europa FM, are loc până duminică pe site-ul litera.ro/festival.