Confidenţialitate

Festivalul de Film de la Veneţia, la start

A 73-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia, cel mai vechi din lume, a fost deschisă de filmul muzical “La La Land”, regizat de tânărul şi promiţătorul american Damien Chazelle.

Lungmetrajul, în care joacă Emma Stone şi Ryan Gosling, a încântat critica şi se plasează printre favoritele la marele trofeu.

Veneţia a devenit locul unde pentru cinematografia americană începe cursa pentru premiile Oscar, după cum spun organizatorii evenimentului.

“Nocturn Animals”, al doilea din cariera designerului texan Tom Ford, şi povestea de dragoste şi canibalism “The Bad Batch”, realizată de Ana Lily Amirpour, au avut – de asemenea – premierele la Veneţia.

Au mai fost prezentate un documentar despre originea lumii, al regizorului Terrence Malick, un film despre un copil supravieţuitor al unui naufragiu “The Light Between Oceans” de Derek Cianfrance şi “Arrival”, o istorie science-fiction realizată de canadianul Denis Villeneuve.

“Jackie”, mult-aşteptat film al chilianului Pablo Larrain, despre biografia lui Jackie Kennedy, este o producţie americană candidată la Oscaruri, în care joacă actriţa Natalie Portman.

Cinematografia latinoamericană este şi ea bine reprezentată.

Ediţia din acest an este mai intimistă şi mai puţin ancorat în actualitate decât precedenta.

De pe covorul roşu, a remarcat AFP, au lipsit starurile anglo-saxone.