Festivalul Anonimul: Premiile celei de-a 12 ediții au fost decernate

Sâmbătă, 22 august, a avut loc Gala de Închidere a celei de-a 12-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, în cadrul căreia publicul a hotărât câștigătorii:

La secțiunea de scurtmetraj s-au decernat următoarele premii:

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin filmului LISTEN, regia Hamy Ramezan și Rungano Nyoni (Danemarca- Finlanda).

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc filmului DISPOZITIV 0068, în regia lui Radu Bărbulescu, decernat în prezența producătorului Alexandra Buzaș.

 

Premiul Ovidiu Bose Paștină, oferit de Fundația Anonimul, pentru filmul NU EXISTĂ-N LUMEA ASTA, regia Andreea Vălean, decernat în prezenţa regizoarei.

 

În cadrul secţiunii competiționale de lungmetraj, Trofeul ANONIMUL 2015 s-a acordat filmului LUMEA E A MEA în regia lui Nicolae Constantin Tănase. Trofeul a fost decernat în prezența regizorului.

Nicolae Constantin Tanase- Lumea e a MeaTrofeul ANONIMUL 2015

ANONIMUL 12 s-a desfășurat în perioada 17- 23 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Retrospectiva ANONIMUL 12 va avea loc la București, la Cinema Elvira Popescu și Cinema Studio, în perioada 2- 6 septembrie.

Ediția a 12-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundația Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, Consiliului Județean Tulcea și Institutului Cultural Român.