Festivalul „Anonimul”, între 12 și 16 august

Cea de-a 17-a ediţie a Festivalului internaţional de film independent „Anonimul”, la care publicul votează filmul câştigător, va avea loc în perioada 12 – 16 august, la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

Proiecţiile vor avea loc exclusiv în aer liber.

Având în vedere măsurile de restricţie, siguranţă şi prevenţie adoptate de autorităţi în această primăvară, cea de-a 17-a ediţie a festivalului se va desfăşura în exclusivitate în aer liber, cu un număr maxim de 400 de participanţi la fiecare proiecţie.

Accesul la proiecţii este gratuit şi se va face doar în baza rezervărilor electronice (bilete cu valoare zero), disponibile online, începând cu 11 august.

Programul Anonimul 2020 cuprinde două competiţii de scurtmetraje, româneşti şi internaţionale, precum şi proiecţii de film de lungmetraj, urmate de întâlniri şi dialoguri între cineaşti şi public.

„Încă de la începutul pandemiei ne-a fost clar că o întâlnire online nu s-ar potrivi cu festivalul nostru, unde este vorba despre public şi Deltă, despre întâlniri cu cineaşti şi discuţii lungi în noapte, despre conexiunea dintre sute (anul acesta) de oameni în faţa unui ecran de cinema în aer liber. Anonimul va arăta cu totul altfel anul acesta, este clar, însă nu putem renunţa la întâlnirea noastră de fiecare august, decât dacă autorităţile ne-ar impune acest lucru, prin măsurile adoptate până la data festivalului”, a transmis Miruna Berescu, directorul Anonimul.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS