Fernando Alonso va avea un salariu de 40 de milioane de dolari în 2017

Piloții de Formula 1 vor domina topul salariilor din sport și în acest an. Spaniolul Fernando Alonso va fi cel mai bine plătit, cu 40 de milioane de dolari pe sezon la Mclaren Honda – deși a avut rezultate slabe în ultimii doi ani. El este urmat în top de Sebastian Vettel de la Ferrari și vicecampionul mondial de la MercedesLewis Hamilton, amândoi cu câte 30 de milioane de dolari per stagiune.
Diferența este însă foarte mare între driverii de pe podium și colegii lor din “Marele Circ”. Pe locul al 4-lea în ierarhia salariilor este finlandezul Valtteri Bottas, căruia Mercedes îi dă doar 8 milioane 500.000 de dolari pe sezon, iar fostul campion, conationalul său, Kimi Raikkonen a ajuns la 7 milioane de dolari anual la Ferrari.

În fine, cel mai mic salariu îl are germanul Pascal Wehrlein de la Sauber: 150.000 de dolari, cam cât îi intră în cont unui fotbalist bun în România.

Amintim, Formula 1 va avea de anul acesta un nou patronat, grupul Liberty Media, care l-a numit în locul președintelui Bernie Ecclestone pe americanul Chase Carey. Deasemenea, viteza și stabilitatea monoposturilor cresc, fiindcă vor fi acceptate elemente aerodinamice mari și pneuri mai late.

Prima cursă de Formula 1 din 2017 va fi Marele Premiu al Australiei, la 26 martie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS