Confidenţialitate

Fermier din Arad, cercetat penal pentru poluare cu substanțe periculoase, după depozitarea improprie a peste 20.000 de kilograme de azotat de amoniu | AUDIO

Un fermier din județul Arad este cercetat penal pentru poluare cu deșeuri sau substanțe periculoase, după ce a depozitat în condiții improprii peste 20.000 de kilograme de azotat de amoniu, substanță extrem de periculoasă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bărbatul din comuna Cărand, județul Arad, folosea azotatul de amoniu în agricultură. Legea prevede că azotatul de amoniu trebuie păstrat în condiții speciale, astfel încât riscurile de producere a unor incidente să fie cât mai reduse, condiții pe care fermierul nu le-a îndeplinit.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Mădălin Florin Herbei: „Un bărbat de 54 de ani, din, Cărând, care ar fi deținut și depozitat cantitatea de 24.000 de kilograme de azotat de amoniu, fără a respecta normele legale, în vigoare. Bărbatul este cercetat penal pentru poluarea prin evacuare, în atmosferă sau în sol a unor deșeuri sau substanțe periculoase”.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: IPJ Arad

Citește și: Arad: Cea mai mare fermă de reproducție de porci din Europa se construiește la Semlac | AUDIO