Confidenţialitate

Arad: Cea mai mare fermă de reproducție de porci din Europa se construiește la Semlac | AUDIO

La Arad, în comuna Semlac, se construiește cea mai mare fermă de reproducție suine din Europa. Administrația locală se așteaptă ca investiția de 20 de milioane de euro să aducă și o creștere a veniturilor locale cu peste 25 la sută. 30 de localnici vor putea fi angajați în prima fază a proiectului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ca urmare a investiției, veniturile anuale din taxe şi impozite ale comunei Semlac din județul Arad vor crește cu 25%, ceea ce înseamnă circa 500.000 de lei.

Patru din cele şase hale au fost deja ridicate în ultimele două luni, iar complexul zootehnic va fi deschis la finalul lunii august.

Investiţia se derulează pe un teren privat de 14 hectare, din care 23.000 de metri pătraţi reprezintă construcţiile. Vor fi create 30 de locuri de muncă în primă etapă, însă complexul zootehnic ar urma să fie extins în următorii ani.

Primarul comunei Semlac, Letiția Stoian: „Valoarea este în jur de 20 de milioane de euro. Firma este românească. Produsul finit vor fi purceii până la 25 de kilograme. Este una din tehnologiile de exploatare de ultimă oră, unde omul va munci aproape ca și într-un birou. Deci fără muncă fizică”.

Investiția este realizată de către o companie românească din Timiș. Investitorii vor realiza şi lucrări de infrastructură în zonă, printre care drumuri şi o reţea de canalizare proprie.

Dejecţiile vor fi folosite ca îngrăşământ agricol, ceea ce va fi de mare ajutor pentru fermierii din zonă.

Conform unor informații din piață, aceasta ar fi cea mai mare fermă de reproducție suine din Europa.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Introducerea taxei pe prevenția bolii, semnalată de opoziție: Deducerea abonamentelor la săli de sport sau la diverse tratamente, redusă la 100 de euro | AUDIO