Ferma de porci a lui Dragnea Jr neagă că ar fi știut din timp de izbucnirea epidemiei de pestă

Ferma de porci a fiului lui Liviu Dragnea neagă că ar fi știut dinainte de izbucnirea pestei porcine africane și că, astfel, ar fi beneficiat de un tratament preferențial din partea statului.

Ziarul Libertatea a scris că ferma lui Valentin Dragnea ar fi vândut aproape 10.000 de porci, chiar înainte de apariția primelor cazuri de pestă porcină.

Replica fermei ROMCIP din satul Salcia, județul Teleorman vine la aproape o lună de la apariția în presă a informațiilor potrivit cărora Valentin Dragnea și-a vândut porcii chiar înainte de izbucnirea epidemiei, sugerând că acesta ar fi știut ce urma să se întâmple.

Libertatea scria că, înainte de apariția pestei porcine, ferma Salcia avea 13.000 de capete și citează în acest sens site-ul ANSVA.

Conducerea fermei spune – într-un comunicat de presă – că cifra reprezintă, de fapt, rulajul din primul semestru al anului 2017, în timp ce efectivele erau de 3.315 capete.

Reprezentanții fermei lui Valentin Dragnea neagă și faptul că nu ar mai fi cumpărat porci, tocmai pentru că ar fi știut că urmează o epidemie. Dimpotrivă – se spune în comunicat – rulajul a fost mai mare după apariția primului focar de pestă, la Satu Mare, iar ferma a continuat să cumpere purcei și în a doua parte a anului trecut, și în 2018.

În concluzie, comunicatul trimis presei mai scrie că – cităm – este falsă insinuarea că Ferma ROMCIP Salcia ar fi avut un comportament atipic față de alți crescători de porci care au trebuit sa sacrifice un număr mare de exemplare în urma izbucnirii epidemiei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS