Femeile dintr-o provincie canadiană nu mai sunt obligate să poarte pantofi cu toc

Femeile dintr-o provincie canadiană pot merge la muncă și fără să poarte pantofi cu toc. Legea din British Columbia le permitea angajatorilor să impună un cod vestimentar pentru angajate prin care erau obligate să poarte pantofi cu toc. În legislația canadiană, angajatorii au dreptul să impună în companii un cod vestimentar în privinţa articolelor de încălţăminte.

De aceea, în provincia British Columbia, fusese impus un cod vestimentar care obliga  angajatele din sectorul public şi din cel privat să poarte pantofi cu toc la locul de muncă.

În ajutorul femeilor care poate nu vor să poarte tocuri, a intervenit guvernul provinciei British Columbia, care a considerat că acea cerinţă era discriminatorie. Mai mult, autoritățile canadiene spun că cerința reprezintă o chestiune care ţine de sănătate şi de siguranţa la locul de muncă, deoarece pantofii cu toc sunt periculoşi.

Persoanele care poartă pantofi cu toc riscă accidente: să alunece şi să cadă pe suprafeţe dure. De asemenea, acest articol de încălţăminte poate produce afecţiuni medicale la nivelul tălpilor, picioarelor şi coloanei vertebrale.

Guvernanţii canadieni spun că pantofii ar trebui să aibă un design care să permită angajaţilor să muncească în condiţii de siguranţă.

Noul regulament va intra în vigoare la sfârşitul lunii aprilie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS