Confidenţialitate

Femeile antreprenoare pot aplica pentru finanțări, anunță ministrul Cadariu. Beneficiarele pot obţine maxim 200.000 lei/societate

Femeile care au o firmă sau dețin cel puțin 50% din acțiunile unei companii pot aplica la o finanțare a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului. Acesta a prezentat marți Programul naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor.

Bugetul maxim pentru acest an  este 157.624.000 lei, iar beneficiarele pot obţine maxim 200.000 lei/societate.

Ministrul Daniel Cadariu: „Firma care aplică pentru a obține granturi din cadrul acestui program nu mai are o limită în ceea ce privește intervalul de timp în care ar trebui să fie înființată. Nu se va mai puncta așa-zisul debut în afaceri. Desemenea, o inserție nouă pe piața muncii, în special în ceea ce privește persoanele vulnerabile, fie că discutăm de șomeri, de persoane cu dizabilități sau de persoane defavorizate în general. Iar al patrulea element esențial de diferență, nu mai punctăm existența unui brevet ci doar dreptul de proprietate industrială.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Unul dintre scopurile programului este acela de a reduce decalajul dintre femeile și bărbații antreprenori, mai spune ministrul Cadariu:

„Printre altele el contribuie și la atingerea unuia dintre standardele OCDE, egalitatea de gen din domeniul antreprenorial iar această egalitate de șansă programul o realizează prin micșorarea deficitului sistemic existent în momentul de față între bărbatul antreprenor și femeia antreprenor. În acest moment, în România, 36,84% dintre antreprenori sunt femei, doar atât.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Femeile interesate pot aplica începând de joi, 18 august, ora 10, până pe 30 septembrie.

Citește și: BNR, ținta ironiilor pe internet după ce astrologul Minerva a anunțat că lucrează acolo: „Va citi în stele pentru a prezice ROBOR-ul” | AUDIO

Foto: Shutterstock