Femeie reţinută după ce a înșelat un cetăţean englez

O femeie din Bucureşti a fost reţinută, miercuri, de poliţişti, după ce i-a creat unui cetăţean englez un prejudiciu de aproximativ 35.000 de lire sterline.

Românca l-a mințit pe bărbat că are nevoie de bani pentru a merge în străinătate să îl cunoască.

Potrivit poliţiştilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în perioada august 2015 – aprilie 2016, femeia de 27 de ani ar fi vorbit cu un cetăţean britanic, prin intermediul internetului, cerându-i acestuia diverse sume de bani.

Poliţiştii spun că tânără a utilizat diferite adrese de mail pentru a comunica cu bărbatul şi pentru a-i cere bani, în numele unor cunoștințe.

Cetățeanului englez i s-a spus că femeie se află în spital, iar ulterior că a murit şi că sunt necesari bani pentru succesiune, singura modalitate de recuperare a sumelor trimise.

„În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că bănuita a stabilit un întreg scenariu, a creat diferite adrese de mail, atribuindu-şi nume mincinoase, după care a comunicat cu persoana vătămată, susţinând că o contactează prietene ale bănuitei, deoarece ea se află în spital, aşa-zisele prietene urmând a restitui victimei sumele de bani datorate în numele ei, ulterior comunicându-i că femeia în cauză a decedat şi solicitându-i alte sume de bani, sub pretextul îndeplinirii procedurilor de succesiune, prezentată ca singura modalitate de a-şi recupera banii trimişi de-a lungul timpului ”, susţin poliţiştii.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, femeia fiind în stare de reţinere, urmând a fi prezentată magistraţilor.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS