O femeie din Dâmbovița a ajuns la spital cu simptome de botulism, după ce a mâncat carne dintr-o conservă preparată în casă | AUDIO

Caz de botulism în Dâmbovița. O femeie a fost internată după ce a consumat o conservă preparată în casă.
Femeia, în vârstă de 53 de ani a fost internată la spitalul județean din Târgoviște după ce a acuzat greață, vărsături și dureri abdominale intense. Simptomele au apărut la 12 ore după ce a consumat carne de porc preparată, conservată.
Starea acesteia s-a agravat și după alte 12 ore a început să vadă în ceață, dublu și să acuze dureri la înghițire și slăbiciune musculară.
Pe baza acestor simptome și a contextului epidemiologic, medicii infecționiști au hotărât că e vorba de un caz de botulism și pacienta a fost tratată corespunzător.
Medicii spun că botulismul alimentar e considerat o urgență medicală majoră, din cauza potențialului sau letal și că primele semme pot să apară în câteva ore sau chiar la câteva zile de la cantitatea de toxină asimilată.
Sursa foto: Shutterstock