Confidenţialitate

Femeie de 75 de ani din Lugoj, reținută pentru 24 de ore după ce polițiștii au descoperit în casa ei pistoale, arme de vânătoare și peste 100 de cartușe în urma unor percheziții într-un dosar de cămătărie | AUDIO

Surpriză pentru polițiștii care au descins în locuința unei femei de 75 de ani din Lugoj. Oamenii legii au descoperit acolo un adevărat arsenal. Pistoale cu gloanțe, arme de vânătoare și peste 100 de cartușe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dosarul în care polițiștii făceau cercetări este legat de cămătărie. Oamenii legii aveau informații că în ultimii doi ani, un bărbat de 44 de ani și o tânără de 29 de ani ar fi dat diverse sume de bani împrumut, cerând în schimb dobândă, dar și garanții în diverse obiecte de valoare, pentru a acoperi sumele împrumutate.

7 locuințe și 4 mașini au fost percheziționate de ofițerii de la Serviciul de Investigatii Criminale și de Jandarmerie. Polițiștii au descoperit 9 contracte de împrumut, dar și diverse sume de bani în lei, euro și dolari.

Printre locuințele avute în vedere se numără și cea a unei femei în vârstă de 75 de ani. Acolo au descoperit un adevărat arsenal: 6 pistoale, 3 puști dintre care 2 de vânătoare, un revolver cu butuc, toate cu muniția aferentă, dar și peste 100 de cartușe.

Acestea și mai multe telefoane au fost ridicate pentru expertizare. Polițiștii spun că în anumite situații pentru a recupera banii împrumutați, bărbatul i-ar fi amenințat pe cei care au primit banii. Iar sumele de bani găsite în locuință, spun oamenii legii, ar fi fost dobânzile primite pentru împrumuturi.

Tânăra de 29 de ani și bătrâna de 75 au fost reținute pentru 24 de ore pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar bărbatul este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de cămătărie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Legea deep-fake va primi votul final astăzi în Camera Deputaților. ONG-ul ActiveWatch cere Parlamentului să scoată sancțiunile cu închisoarea pentru crearea acestui tip de conținut | AUDIO