Federaţia SANITAS: Suta de lei promisă de Guvern nu a ajuns la toţi angajaţii / Proteste la ministere

“Ziua Mondială a Sănătății” marcată anual la 7 aprilie, a fost “sărbătorită” astăzi în stradă de doctori, asistente și personal auxiliar. Federația SANITAS a organizat pichete la sediile a trei ministere: Finanțe, Muncă și, evident, Sănătate. Promisiunile guvernanților – lansate în 2014 – potrivit cărora salariile în sistemul sanitar vor crește de la 1 ianuarie 2015 au fost doar parțial respectate.

Sindicaliştii Federaţiei Sindicale “SANITAS” au protestat marți, 7 aprilie, între orele 10.00 și 12.00 – în fața la ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor.

Au cerut, încă o dată, creşterea salariilor pentru toți angajații din sistemul sanitar şi din sistemul de asistenţă socială.

De asemenea, au solicitat realizarea unui nou regulament privind acordarea de sporuri, a declarat unul dintre liderii Federației “SANITAS”, Ștefan Roman.

Anul trecut, angajaților din sănătate li s-au promis câte 100 de lei în plus la salariu.

Însă, doar o parte dintre salariați au primit acești bani, a precizat Ștefan Roman.

Dacă reprezentații Ministerului Sănătății și ai Casei Naționale de Sănătate nu vor ține cont de solicitările angajaților din sistem, reprezentanții “Sanitas” nu exclud noi poteste după Paște și chiar declanșarea grevei generale.