Confidenţialitate

FDA a aprobat vaccinarea cu Pfizer a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. EMA urmează să analizeze acest ser | AUDIO

FDA, Agenția din Statele Unite care aprobă folosirea medicamentelor, și-a dat acceptul pentru vaccinarea cu ser Pfizer și a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. În Europa, EMA – Agenția similară a Uniunii – urmează să analizeze ascest ser, iar din decembrie, el ar putea fi administrat și la noi.

Vaccinul a primit o autorizare de urgență după ce s-a constatat că în Statele Unite, copiii din categoria de vârstă 5-11 ani au reprezintat 40% din totalul minorilor infectati cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei.

Concluzia doctorilor de la FDA este că vaccinul este sigur, dar pot exista efecte adverse, precum inflamații ale inimii, pericardita sau miocardita, sau febră, cel mult moderată, urticarie sau înroșirea porțiunii de mână înțepate.

Totuși, în timpul studiilor, cercetătorii amercani au observat că în timp ce 11,6% dintre copiii care au primit serul Pfizer au avut efecte adverse, și 9,6% dintre cei care au primit un lichid placebo au avut aceleași efecte.

Vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani are o cantitate de trei ori mai mică de mRNA, molecula mesager către corp, adică 10 micrograme pe doză, decât serul pentru copii cu vârste ai mari de 12 ani.

Citește și: Coronavirus în România: Peste 500 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.