Confidenţialitate

FC Bruges, campioană a Belgiei

Echipa FC Bruges a cucerit al 17-lea său titlu de campioană a Belgiei la fotbal, la finalul meciului pe care l-a încheiat la egalitate, scor 3-3, cu formaţia Anderlecht, joi seara, la Bruxelles.

Golurile au fost marcate de Hans Vanaken (’13, ’54) şi Noa Lang (’57) pentru Bruges, respectiv Lukas Nmecha (’45 penalty, ’65) şi Jacob Bruun Larsen (’90).

După ce a dominat cu autoritate sezonul regulat al campionatului, FC Bruges a reuşit să facă acelaşi lucru şi în faza play-off, care a reunit cele mai bune patru echipe ale competiţiei, notează Agerpres.

Elevii lui Philippe Clement au încheiat sezonul cu un avans de trei puncte faţă de KRC Genk, care a învins pe teren propriu, cu 4-0, formaţia Royal Antwerp, în cealaltă partidă programată joi, graţie hat-trick-ului reuşit de Kristian Thorstvedt (43, 49, 64) şi reuşitei lui Cyriel Dessers (75).

Acest titlu îi asigură lui FC Bruges prezenţa în faza grupelor viitoarei ediţii a Ligii Campionilor, în timp ce Genk va disputa preliminariile celei mai importante competiţii continentale intercluburi.