Confidenţialitate

FC Barcelona, calificată cu emoţii în optimile Cupei Spaniei

FC Barcelona a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de echipa de liga a treia Cornella, cu 2-0, şi a se califica în optimile de finală ale Cupei Spaniei la fotbal, joi, în deplasare.

”Buturuga mică” de la periferia Barcelonei reuşise să o elimine în faza anterioară pe Atletico Madrid, iar acum a rezistat până în prelungiri în faţa echipei blaugrana, care a câştigat în cele din urmă prin golurile marcate de Ousmane Dembele (’92) şi Martin Braithwaite (‘120+1).

Barca a jucat pentru a treia oară prelungiri în decurs de 8 zile, după ce a învins-o Real Sociedad cu 3-2 la loviturile de departajare în semifinalele Supercupei Spaniei şi a pierdut cu 2-3 finala cu Athletic Bilbao.

Cu o formulă din care au lipsit mai mulţi titulari, Barcelona a avut totuşi două penalty-uyri în timpul regulamentar, însă le-a ratat pe ambele, portarul Ramon Juan Ramirez apărând şuturile lui Miralem Pjanic (’39) şi Dembele (’80). El s-a mai remarcat în alte patru situaţii (’15, ’47, ’88, ‘102). Cornella a avut şi ea patru ocazii bune de gol.

Şi Athletic Bilbao a avut o misiune dificilă în celălalt meci de joi, câştigând cu 2-1 în faţa formaţiei de liga a treia UD Ibiza, printr-un gol semnat de Unai Nunez în minutele adiţionale (90+1). Ibiza a deschis scorul prin Javier Perez Mateo (’12), dar bascii au egalat după pauză prin Raul Garcia (’52).