Confidenţialitate

FBI avertizează că sunt posibile proteste armate pe tot teritoriul SUA | AUDIO

Anunțul FBI vizează perioada rămasă până la învestirea în funcția de președinte a lui Joe Biden. Acesta va depune jurământul pe 20 ianuarie.

15.000 de soldați vor fi mobilizați la Washington, în ziua ceremoniei de învestire a lui Joe Biden, pentru a preveni ce s-a întâmplat pe 6 ianuarie, la  Capitoliul Statelor Unite.

Atunci, membrii Congresului validau rezultatul alegerilor prezidențiale. 5 persoane au murit atunci, inclusiv un ofițer de poliție, după ce susținătorii lui Donald Trump l-au lovit cu un extinctor.

Un raport al FBI arată că grupuri armate intenționează să se adune la Washington și în toate cele 50 de capitale de stat, înainte ca Joe Biden să fie învestit în funcție, pe 20 ianuarie, scrie BBC.

Un grup ar fi cerut luarea cu asalt a tribunalelor de stat, locale și federale din întreaga țară, dacă Donald Trump este demis, iar în ziua învestirii noului președinte nu este prezent la ceremonie.

De altfel, Donald Trump a anunțat recent, înainte să îi fie suspendat contul pe Twitter, că nu intenționează să participe la ceremonia din 20 ianuarie.

Joe Biden a spus că nu se teme să meargă la Capitoliu pentru depunerea jurământului.

După ce Donald Trump a îndemnat populația la revoltă, democraţii din Camera Reprezentanţilor sunt gata să lanseze procedura de destituire a preşedintelui în exerciţiu.

Activarea celui de-al 25-lea amendament este făcută atunci când majoritatea cabinetului și vicepreședintele stabilesc că președintele nu mai este apt să rămână în funcție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță