Farsă la Casa Albă cu … oameni de zăpadă

Angajaţii de la Casa Albă i-au făcut o farsă preşedintelui american în exerciţiu, Barack Obama, amplasând patru oameni de zăpadă în faţa ferestrelor Biroului Oval, pentru a se amuza pe seama unei fobii a politicianului, informează Reuters.

Într-un interviu recent, preşedintele Barack Obama a dezvăluit că are o fobie – o spaimă iraţională faţă de oamenii de zăpadă.

”Există un fel de Chucky (păpuşă celebră din filmele horror, n.r.) în fiecare dintre ei. Sunt puţin cam înspăimântători”, a declarat Barack Obama pentru revista People.

Atunci când prima doamnă, Michelle Obama, a glumit pe seama fricii sale şi l-a ”ameninţat” că va aduce un om de zăpadă în dormitor, Barack Obama i-a spus că se va muta de la Casa Albă.

Însă aceste dezvăluiri amuzante nu i-au împiedicat pe angajaţii administraţiei de la Washington să se amuze pe seama preşedintelui şi să încerce să îl sperie.

Pete Souza, fotograf oficial al Casei Albe, a explicat acea farsă pe contul său de pe Instagram.

”În ultimele trei săptămâni, patru oameni de zăpadă au fost construiţi în Rose Garden. Noi glumeam şi spuneam că ar trebui să îi mutăm pe fiecare cu câte un metru mai aproape de Biroul Oval, în fiecare zi, şi să vedem dacă Barack Obama va remarca acest lucru. Apoi, ne-am dat seama că oamenii de zăpadă erau prea grei pentru a fi ridicaţi cu uşurinţă”.

”Dar, în cele din urmă, în această dimineaţă, înainte ca preşedintele să ajungă în birou, nişte angajaţi – nu voi spune numele lor – ne-au fost de mare ajutor şi au mutat toţi oamenii de zăpadă, pentru ca fiecare dintre ei să pară că aruncă o privire pe o fereastră a Biroului Oval”.

După acea farsă, o fotografie ce prezintă un om de zăpadă în timp ce ”îl fixează cu privirea” pe Barack Obama, însoţită de textul ”Vrei să construieşti un om de zăpadă?”, a fost publicată pe contul oficial de pe Instagram al Casei Albe.

În ciuda unor internauţi care au spus că imaginea este cam ”sinistră”, se pare că Barack Obama a fost amuzat de această farsă, potrivit fotografului Pete Souza.