Confidenţialitate

Farmaciile din SUA vor putea vinde pastile pentru întreruperea sarcinii

În premieră, farmaciile din Statele Unite vor putea vinde pastile pentru întreruperea sarcinii, anunță oficialii din domeniul sănătății. Măsura va extinde semnificativ accesul la avortul medicamentos deși tot mai multe state încearcă să-l interzică.

Până acum, mifepristona, primul dintre cele două medicamente utilizate pentru întreruperea sarcinii, putea fi eliberată doar de câteva farmacii online, de medici sau de clinici autorizate.

Conform noilor reguli ale F.D.A., Administrația americană pentru Alimente și Medicamente, pacientele vor avea în continuare nevoie de o prescripţie medicală, dar orice farmacie care acceptă rețetele va putea elibera pastilele în magazin sau prin comandă poștală dacă îndeplinește criteriile de autorizare, scrie New York Times.

Pilulele pentru avort sunt din ce în ce mai căutate în urma deciziei de anul trecut a Curții Supreme de Justiție în urma căreia dreptul la avort nu mai este garantat, astfel că fiecare stat al federației e liber să îl autorizeze sau nu.

Femeile din cele peste douăsprezece state în care întreruperile de sarcină au fost interzise vor trebui să călătorească în alte state pentru a beneficia de un avort medicamentos, notează BBC.

Foto: Shutterstock

Citește și: Uniunea Europeană vrea să ofere Chinei, gratuit, vaccinuri anti-Covid, după ce numărul de cazuri noi a explodat