Confidenţialitate

Fără taxă de pod la Giurgiu, duminică, 20 iunie

Ziua de 20 iunie este declarată “Ziua Podului”, zi  în care autoturismele pot tanzita vama Giurgiu-Ruse, fără achitarea tarifului de transit.

Într-o zi obișnuită, pentru o trecere cu  un autoturism  taxa este de 15 lei, pentru autoutilitară cu greutatea mai mică de 3,5 tone se plăteste  29 de lei, iar pentru vehicule care transportă între 9 şi 23 de persoane se aplică o taxa de  58 lei, sumă valabilă și pentru vehiculele cu o greutate între 3,5 şi 7,5 tone.

Pentru autovehiculele cu greutate  între 7,5 şi 12 tone se plătește  88 de lei, iar pentru autocarele cu o capacitate mai mare de 23 de persoane taxa este de 122 de lei.

Aceeasi sumă este valabilă si pentru autovehiculele mai grele de 12 tone, cu maximum trei axe. Pentru vehiculele cu o greutate care depăşeşte 12 tone şi cu minimum patru axe, taxa este de 180 de lei

Pentru tot ce  depăşeşte 12 tone şi cu minimum patru axe, taxa este de 180 de lei.

Partea Română a podului a beneficiat de reparaţii capitale în 2015 – 2016, precum si anul acesta , la  sfârșitul lunii aprilie.

Pe partea bulgară este creat adesea discomfort în trafic  deoarece se fac doar plombări  si se toarna  covoare asfaltice.

Deseori,  cozile de camioane se întind pe mai mulţi kilometri, iar turiştii sunt nevoiți  de asemenea sa astepte zeci de minute la frontieră pentru  control.