FânFest se apropie de final, află programul ultimelor zile de festival (AUDIO)

FânFest continuă cu numeroase evenimente și așteaptă mii de oameni să se bucure de el.

Cea mai lungă ediție FânFest se apropie de final, iar la Roșia Montană continuă dezbaterile civice pe teme legate de impactul mineritului și industrializării asupra mediului înconjurător.

Ultimele două zile ale festivalului de la Roșia Montană sunt pline însă și de evenimente culturale, spune Tudor Brădățan, unul dintre organizatori. Sâmbătă, la FânFest, va concerta BABA ZULA, una dintre cele mai cunoscute trupe din Turcia, care combină instrumentele orientale cu muzica electronică. În același timp vor continua și proiecțiile de film documentar.

Zilele trecute, Amfifanfare, o fanfară compusă din 22 de muzicieni sosiți din Franța, a umplut de sunet și culoare Reduta FânFest înainte, în timpul și după concertul programat oficial. În total, trupa francofonă a cântat de cinci ori, în pauzele dintre concertele altor artiști sau între oamenii care se odihneau la terasă.

Participanții s-au întâlnit și cu jurnaliștii de investigație de la Rise Project, care i-au provocat la investigat și la reprezentat câteva informații într-o schemă vizuală, așa cum o fac ei cu ajutorul instrumentelor online.

Unul din cele mai frumoase evenimente din cadrul celei de-a noua ețiții a festivalului a fost ‘întâlnirea’ cu poetul anonim Iv cel Naiv, care s-a arătat la voce și le-a răspuns curiozităților celor 40 de oameni prezenți la eveniment.

Teatrul Auăleu din Timișoara a adus ‘Circus Mundi’ în fața a câteva zeci de oameni curioși să afle istoria circului, așa cum au imaginat-o actorii ‘auăliști’. Spectacolul a culminat cu ropote de aplauze din care a început să răsune, plin de entuziasm și convingere, sloganul ‘Uniți, salvăm Roșia Montană!’.