Confidenţialitate

Fanfara Ciocârlia cere ajutorul fanilor din toată lumea pentru a supraviețui

Cea mai cunoscută fanfară din România, Ciocârlia, a rămas fără bani și cere ajutorul fanilor din toată lumea pentru a lansa abumul aniversar, de 25 de ani.

Cei 12 membri ai celebrei trupe din satul ieșean Zece Prăjini spun că, din cauza crizei sanitare, nu au mai putut susține nici măcar un concert live și ca atare, nici înregistrările nu au mai avut loc.

Fanfara are nevoie de 30 de mii de euro, iar pentru o donație de 2.500 de euro, formația va numi o piesă după numele celui care ajută cu această sumă.

În acest an, fanfara Ciorcârlia ar fi trebui să înregistreze, în studioul de la Berlin, unul dintre cele mai importante albume, însă pandemia a dat peste cap programul artiștilor.

Cum fanfara Ciocârlia trăiește, în primul rând, din reprezentațiile live, pandemia a blocat toată activitatea formației și, implicit, încasările.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
    • Anca Grădinaru

Albumul aniversar trebuie să fie lansat anul viitor. În zeci de ani de activitate, fanfara Ciocârlia a susținut 3 mii de concerte, a lansat opt albume, a cântat la o ceremonie de decernare a unui premiu Nobel, dar și în studioul radioului național al Statelor Unite, NPR.

Dacă fanii din toată lumea vor dona bani, ei vor primi mai multe cadouri din partea membrilor fanfarei: acces la fotografii exclusive, viitorul album în premieră, dar și alte surprize.

Foto: captura video