Fanatismul religios, ţinta noului număr al revistei satirice Charlie Hebdo

Editorii publicaţiei franceze de satiră Charlie Hebdo au dezvăluit coperta ediţiei speciale care va fi lansată poimâine, la aproape un an de la atacul terorist care a vizat sediul redacţional.

Caricatura de pe prima pagină, ce poartă semnătura lui Laurent Sourisseau, înfăţişează un Dumnezeu pătat cu sânge şi cu o mitralieră spate.

Alături de această imagine alb-negru, în care doar sângele este colorat, apare scris textul “Un an après, l’assassin court toujours” (“După un an, asasinul încă fuge”), aluzie la complicii fugari ai atentatelor care au îndoliat, în luna noiembrie, Parisul.

Noul număr Charlie Hebdo va putea fi cumpărat începând din 6 ianuarie, la preţul de 3 euro, incluzând desene ale unora dintre caricaturiştii ucişi, pe 7 ianuarie anul trecut, de doi islamişti.

După atacul sângeros, în care au fost omorâte 12 persoane, publicaţia franceză s-a aflat în centrul unei dezbateri aprinse despre dreptul la libertatea de exprimare, milioane de persoane din întreaga lume îmbrăţişând sloganul “Je suis Charlie”, solidari cu victimele.

În seara zilei de 13 noiembrie și în primele ore ale zilei următoare, jihadişti ai grupării Stat Islamic au comis 6 atacuri armate în capitala Franţei. Bilanţul deceselor s-a ridicat la 129. Alte peste 300 de persoane au fost rănite.