Confidenţialitate

Familia Regală le urează românilor un an nou plin de bucurii, sănătate și împliniri

Casa Regală transmite tradiţionalul său mesaj de Anul Nou către ţară.

“Majestățile Lor Regele Mihai I și Regina Ana, împreună cu toată Familia Regală, vă ureză un An Nou plin de bucurii, noroc, sănătate și împliniri! Sărbători fericite! La mulți ani!”, se scrie pe blogul oficial al Familiei Regale a României.

La rândul său, Nicolae – nepotul suveranului, care în prezent foloseşte titulatura Nicolae Mihai de Roumanie Medforth Mills – a transmis un mesaj românilor.

“A trecut un an greu şi profund nedrept, care mi-a răpit ţara şi m-a dus departe de voi, într-un exil pe care însă l-am acceptat. Respectul faţă de Majestatea Sa rămâne neclintit. Un An Nou plin de bucurii, sănătate şi împliniri!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Biroul de Presă al Regelui Mihai I a anunţat, pe 11 august, printr-un comunicat de presă, că Regele Mihai I a semnat un document prin care i-a retras lui Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de “Principe al României” şi calificativul de “Alteţă Regală”, excluzându-l din linia de succesiune la Coroana României. În comunicat se specifica faptul că “Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei”.

“Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi”, se mai nota în comunicat. “Păstrând aceeaşi afecţiune nepotului său”, Regele Mihai “nădăjduieşte că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-şi servi idealurile şi de a folosi calităţile cu care Dumnezeu l-a înzestrat”.

Mediafax aminteşte că motivele care au stat la baza deciziei Regelui Mihai în privința nepotului său continuă să genereze și în prezent speculații în presa din România, fără ca Familia Regală sau fostul Principe Nicolae să le comenteze în mod direct.