Confidenţialitate

Familia Regală a României şi preşedintele Iohannis, mesaje de condoleanţe la moartea Principelui Philip

Familia Regală a României şi-a exprimat, vineri, “nespusa tristeţe” la moartea Principelui Philip, Ducele de Edinburg, soţul Reginei Elisabeta a Marii Britanii.

“Majestatea Sa Custodele Coroanei şi ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a Alteţei Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg. Consortul Suveranei britanice a încetat din viaţă în această dimineaţă la Castelul Windsor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României.

Mesajul integral:
Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg.
Consortul Suveranei britanice a încetat din viață în această dimineață la Castelul Windsor.
Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături de Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române.
După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta, Ducele de Edinburg a fost o figură părintească.
Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în limba engleză, pe Twitter.

“Am aflat cu nespusă tristețe de moartea Alteței sale Regale, prințul Philip , Duce de Edingburg. România este alături de familia regală și poporul britanic în acest moment de tristețe, exprimându-și condoleanțele și certitudinea că istoria va onora contribuția Alteței sale Regale.”