Confidenţialitate

Familia lui Gigină cere 3 milioane de euro daune de la Gabriel Oprea și de la firma care a săpat groapa pe Știrbei

Familia polițistului Bogdan Gigină ar cere 3 milioane de euro daune de la Gabriel Oprea și de la firma care a săpat groapa pe strada Știrbei, cea în care a căzut Bogdan Gigină în seara de 20 octombrie 2015, spun surse judiciare citate de news.ro.

Acesta îi deschidea calea fostului vicepremier Gabriel Oprea.

 

Aceleași surse au declarat că familia lui Bogdan Gigină s-a constituit parte civilă în dosarul în care Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă.

 

Procurorii DNA au pus sechestru, miercuri, pe o parte din averea lui Gabriel Oprea şi a fiului său, Gabriel Oprea Junior, în acest dosar în care este anchetată moartea lui Bogdan Gigină.

Gabriel Oprea și fiul său au fost audiați miercuri de procurorii DNA.

 

 

Sursele judiciare citate de news.ro spun că procurorii i-au adus la cunoștință lui Gabriel Oprea probele din dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă.

Tot miercuri, procurorii DNA l-au audiat și pe Petre Mazilu, patronul firmei care a săpat groapa în care și-a pierdur viața poliţistul Bogdan Gigină.

Petre Mazilu le-a spus jurnaliștilor înainte de audieri că groapa a fost semnalizată corect și că motociclistul ar fi fost neatent.

Petre Mazilu a precizat că a fost chemat la DNA în calitate de suspect, pentru că lucrarea nu ar fi fost semnalizată corespunzător şi nu ar fi respectat distanţa de presemnalizare, de 240 de metri.

“Semnalizările au fost corecte. Se ştia de groapă. S-a lucrat trei zile înainte. Înainte cu o oră (de producerea accidentului) a trecut o delegaţie. Chiar a preşedintelui. Deci nu se poate spune ca nu a fost semnalizată corect. Erau două lămpi care funcţionau. Funcţionau şi după necaz”, a spus Petre Mazilu.