Familia Iohannis pierde casa din centrul Sibiului

Curtea de Apel Pitești a respins contestația în anulare formulată de familia președintelui Klaus Iohannis în procesul privind casa din Sibiu pierdută în instanță.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti, Rebeca Ion, instanţa a luat act de renunţarea la cererea de intervenţie şi a respins contestaţia în anulare.

„Ia act de renunţarea la cererea de intervenţie. Obligă contestatorii la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 1.700 lei către intimata Antonescu Elisabeta şi 1.700 lei către intimaţii Oargă Ioan, Oargă Ioan Adrian, Oargă Steluţa Ancuţa. Decizia este irevocabilă. A rămas definitivă și irevocabilă decizia instanței din Brașov. Motivarea deciziei va fi publicată în termen de 30 de zile, conform legii”, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti, Rebeca Ion, care este şi preşedintele Secţiei I Civilă a Curţii de Apel Piteşti.

Imobilul din centrul Sibiului fusese pierdut definitiv în urma procesului de la Curtea de Apel Braşov, dar familia preşedintelui a formulat o contestaţie în anulare.

Casa cu numărul 29 de pe strada Nicolae Bălcescu, din care soţii Iohannis au cumpărat jumătate la începutul lunii iunie 1999, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora, casa a ajuns în proprietatea statului român.

În 1997 casa a fost cumpărată de chiriaşi, iar doi ani mai târziu contractele acestora au fost anulate în instanţă, la cererea fiului unui nepot al soţilor Ghenea.

Familiei preşedintelui a cumpărat partea acestui mostenitor.

Foştii chiriaşi au contestat în instanță calitatea acestuia de urmaş si au cerut anularea contractului familiei Iohannis.

Familia presedintelui a pierdut procesul la Tribunalul Braşov, iar in noiembrie 2015 a fost respins si recursul, la Curtea de Apel Braşov.

Carmen şi Klaus Iohannis au cerut atunci strămutarea dosarului.

Dacă acum judecătorii îi vor respinge contestaţia în anulare, preşedintele va pierde imobilul şi va fi nevoit să restituie statului român banii încasaţi din chirie.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS