Familia interpretei Whitney Houston şi-a dat acordul pentru filmarea unui documentar dedicat artistei

Familia interpretei americane Whitney Houston şi-a dat acordul pentru filmarea unui documentar dedicat artistei, regizat de Kevin Macdonald, câştigător al unui premiu Oscar, informează contactmusic.com.

Producătorul Clive Davis, care a lucrat cu Whitney Houston, precum şi prietenii, familia şi colaboratorii artistei, vor participa la filmarea documentarului, care o va prezenta pe cântăreaţă drept o femeie ”binecuvântată şi blestemată, în acelaşi timp”.

”Povestea care nu este spusă niciodată despre Whitney este că a fost un artist de excepţie. Din multe puncte de vedere, ea a avut una dintre cele mai bune voci ale ultimilor 50 de ani. Îmi doresc ca oamenii să gândească pozitiv despre Whitney şi muzica ei, atunci când ies din cinema… Vreau să prezint o femeie pe care nu au cunoscut-o nici cei mai mari fani ai ei; o femeie pe care nu o vor uita nici cei care nu au cunoscut-o şi nu i-au ascultat muzica”, a explicat Kevin Macdonald pentru The Hollywood Reporter.

Kevin Macdonald, care a câştigat un Oscar în anul 2000, pentru ”One Day in September”, la categoria ”cel mai bun lungmetraj documentar”, a mai regizat documentarul ”Marley”, dedicat artistului Bob Marley, dar şi lungmetrajele ”The Last King of Scotland” şi ”State of Play”.

Whitney Houston a fost găsită fără viaţă, la vârsta de 48 de ani, într-o cameră din hotelul The Beverly Hilton, California, în anul 2012, cu o zi înainte de gala de decernare a premiilor Grammy.

Interpreta a vândut aproximativ 200 de milioane de albume în întreaga lume şi a avut şapte hituri consecutive pe locul unu în Billboard Hot 100, un record pe care îl împarte cu Madonna, potrivit contactmusic.com.

Între premiile obţinute de artistă se numără: şase Grammy, două Emmy, 30 Billboard Music Awards şi 22 American Music Awards.

Whitney Houston a lansat, de-a lungul carierei sale, albume precum ”Whitney Houston” (1985), ”Whitney”(1987), ”I’m Your Baby Tonight” (1990), ”My Love Is Your Love” (1998), ”Whitney – The Greatest Hits” (2000), ”Just Whitney” (2002), ”One Wish: The Holiday Album” (2003), ”The Ultimative Collection” (2007) şi ”I Look to You” (2009).

Artista a avut apariţii şi în filme – ”The Bodyguard” (1992), ”Waiting To Exhale” (1995), ” The Preacher’s Wife” (1996) şi ”Cinderella” (1997).
Dincolo de cariera de succes, Whitney Houston a avut o căsnicie turbulentă cu interpretul Bobby Brown şi a avut probleme cu consumul de droguri.

Fiica ei, Bobbi Kristina Brown, a murit pe 26 iulie 2015, la vârsta de 22 de ani, după ce a petrecut mai multe luni în comă. Ea a fost găsită în stare de inconştienţă, fără să reacţioneze la stimulii externi, în cada din reşedinţa ei din Atlanta, în ianuarie 2015. Bobbi Kristina Brown a murit înecată, pe fondul consumului de droguri şi alcool.

Bobbi Kristina Brown a fost înmormântată lângă mama ei, pe 3 august 2015, într-un cimitir din statul american New Jersey.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS