Confidenţialitate

Făget, primul oraș în carantină

Localitatea Făget, din județul Timiș, este primul oraș din România care a intrat în carantină.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis carantinarea orașului din Banat, după ce, în ultimele zile, a explodat numărul de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Făget este a treia localitate din România în care se aplică o asemenea situație excepțională, după Gornet (din Prahova) și Cartojani (din județul Giurgiu).

Perioada de carantinare pentru orașul Făget și 3 sate aparținătoare este, deocamdată, de 14 zile dar ea se poate prelungi dacă numărul cazurilor va continua să crească în perioada de două săptămâni.

Până acum 47 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus, dar numărul acestora ar putea crește în următoarele ore, când sunt așteptate alte rezultate ale testelor Real Time PCR.

Printre acestea sunt și 8 asistente medicale de la spitalul din Făget. Majoritatea celor infectați cu Sars Cov 2 sunt asimptomatici și cu toții sunt internați în spitalele din Timișoara și Lugoj. O persoană provenită din focarul de la Făget a murit zilele trecute la spital.

Peste 100 de persoane sunt în autoizolare și așteaptă rezultatele testelor de COVID 19.

În oraș au fost instalate primele filtre de circulație la intrările și ieșirile din oraș și din cele 3 sate aparținătoare.

La fel ca și în starea de urgență, părăsirea localităților este permisă doar în anumite condiții. Oamenii pot pleca la locul de muncă, dacă au un act doveditor, de asemenea, pot fi însoțiți copiii sau persoanele în vârstă.

Locuitorii din Făget pot ieși din oraș dacă au urgențe medicale, dacă realizează activități agricole sau sunt productori sau au examene la facultate.

Primăria din orașul carantinat a anunțat deja că a reactivat echipele speciale pentru a asigura furnizarea alimentelor de bază celor care nu se pot deplasa. Orașul Făget numără peste 6.000 de locuitori.