Confidenţialitate

Facturile la energia electrică vor crește, de la 1 iulie, spune președintele Asociațiației Energia Inteligentă | AUDIO

Facturi mai mari la energia electrică de la 1 iulie, mai ales pentru cei care nu semnează un contract până la sfârșitul acestei luni pe piața liberă.

Astfel, în serviciul universal, facturile vor crește în medie și cu 5%, spune la Europa FM președintele Asociațiației Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliță:

„Aceste scumpiri, conform datelor care există în momentul de față, vor evolua între 1,3% pentru consumatorii din serviciul universal, care se găsesc în zona București – Ilfov, până la 7,5% pentru consumatorii care se găsesc în zona Olteniei. O medie la nivel de țară am identificat-o la 4,6%, o creștere medie a facturii de la 1 iulie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De reținut, puteți trece pe piața liberă de energie electrică și după 30 iunie:

„Practic, nu există neapărat o dată limită din perspectiva faptului că vor rămâne fără energie electrică, problema este legată de prețul care va fi plătit pentru această energie electrică. Cei care aleg să intre în piața concurențială au o șasă să plătească un preț mai mic la energie electrică.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Factura la energia electrică va crește și pentru cei care au trecut deja pe piața concurențială în anii trecuți. Motivul:

„Aceasta se datorează creșterii prețului la energie electrică care, în medie, în ultimul an a crescut cu 20-25%, vorbesc de prețul mărfii și toate aceste elemente, din păcate, se reflectă și în prețul facturii consumatorului final.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.