Facebook vrea să protejeze fotografiile compromițătoare ale utilizatorilor

Paradoxal, ca să îi poată proteja pe utilizatorii, Facebook le va cere  fotografiile delicate. În rândul tinerilor pe internet există o tendință de a posta pe rețelele de socializare, poze compromițătoare cu anumite persoane, prieteni sau prietene, în semn de răzbunare.  Fenomentul se numește „Revenge porn” și este unul cu efecte la nivel mondial, iar în Australia este foarte răspândit.

De aceea, în această țară a pornit un program pilot de protejare a utilizatorilor de internet.

Acum mai multe rețele de socializare printre care Facebook, Instagram sau Messenger vor să testeze acest program. Utilizatorilor li se va propune să trimită fotografiile lor compromițătoare, Comisia australiană pentru securitate informatică. Ei le vor trimite apoi Facebook pe Messenger, în cadrul unui proces care va permite rețelei de socializare să le marcheze. Apoi, abonații în cauză nu vor mai putea fi taguiți. Marea Britanie, Canada și SUA ar urma să participe și ele la acest program.

În Australia, în 53% din cazuri aceste acte de răzbunare pe net s-au produs pe Facebook și Messenger, în 11% pe Snapchat și 4% pe Instagram, la tineri cu varste intre 18-45 de ani, arata un studiu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS