Confidenţialitate

Facebook va face schimbări majore: video în loc de poză de profil

De fiecare dată când auzim cuvintele “schimbare” și  “Facebook” în aceeași propoziție ciulim urechile. Nu neapărat pentru că ne-ar schimba viața foarte mult, dar pentru că …să recunoaștem  mulți dintre noi folosim Facebook în fiecare zi.

Ei bine, săptămâna asta Facebook a anunțat cea mai mare schimbare din 2011 încoace. Acum 4 ani, dacă vă mai amintiți, Facebook a schimbat vechiul “wall” cu noul “timeline”.

Însă acum vorbim despre una dintre cele mai mari schimbări de aspect, dar și de funcționalitate, din istoria platformei.

 

În loc de imaginea de profil veți putea, în scurt timp, să încărcați un clip video de 7 secunde care va merge pe “repeat”. Un clip care va rula în momentul în care cineva vizitează pagina, cu sunet activat doar în cazul în care clipul este rulat pe întregul ecran. După cum spune Facebook, utilizatorii vor avea libertatea de a-și dezlănțui creativitatea.

via GIPHY

Pe lângă asta, Zuckerberg a mai anunțat o serie de schimbări legate tot de paginile de profil. De exemplu, în versiunea de smartphone, fotografia de profil va fi așezată central, iar sub ea, fiecare utilizator va putea scrie o scurtă descriere despre el.

O altă schimbare, legată tot de profil, se referă la posibilitatea de a seta o imagine temporară, pe o perioadă stabilită de fiecare utilizator. De exemplu, dacă sunteți în bucătărie și gătiți, să zicem, un cozonac, puteți face o poză iar mai apoi să-i setați perioada în care va fi afișată ca poză de profil. După ce timpul s-a scurs, Facebook revine automat la poza veche de profil.

În plus, fiecare utilizator își va putea personaliza fotografiile care apar în prim plan, astfel încât să fie afișate doar cele mai reușite poze.

Aceste funcționalități sunt testate, deocamdată, pe grupuri mici de utilizatori din Marea Britanie și SUA, dar vor ajunge, cel mai probabil, la toți utilizatorii, în următoarele luni.