Confidenţialitate

Facebook va arăta diferit de luni

Facebook își schimbă înfățișarea, după cum își anunțase deja intenția compania în timpul conferinței F8 de anul trecut.

Modificarea interfeței Facebook.com se va face începând de acum și va fi vizibilă, treptat, pentru toți utilizatorii, după cum a precizat pentru Europa FM Alexandru Voica, EMEA communications manager.

”Începând de astăzi, utilizatorii din întreaga lume vor putea folosi noua versiune a siteului Facebook.com, care poate fi accesat pe computere sau laptopuri.

Noul design este mai ușor de folosit, se încarcă mai repede, e mai simplu de navigat și include o opțiune Dark Mode cu o paletă de culori optimizată pentru cititul mai ușor pe lumină slabă sau întuneric”, ne-a spus Alexandru Voica, EMEA communications manager.

Printre modificări, pe lângă cele ce țin de programare și cele privind așezarea elementelor în interfața Facebook.com, își face apariția și ”dark mode”. Facebook.com ar urma să se încarce mai rapid, iar conținutul să fie mai bine optimizat, grație mai multor modificări tehnice aduse platformei online, explicate de inginerii Facebook pe blogul companiei. Printre noutăți, incremental code download, React Suspense transitions, atomic CSS, optimizări SVG.

Noile modificări aduse Facebook.com au fost prezentate prin intermediul unui scurt clip video:

Recent, Facebook și Messenger au adaugat noi emoticoane pentru reacții, în contextul distanțării sociale generate de criza COVID-19.