Facebook te va lăsa să transmiți în direct imagini video de pe smartphone

Încă o dată dezvoltatorii din spatele Facebook ne dovedesc că nu dorm – cel puțin asta putem spune după anunțul celui mai nou update.

Facebook introduce funcția de live video, care va face exact ceea ce bănuiți. Pe pagina personală de Facebook veți putea face în scurt timp streaming live folosindu-vă doar de smartphone. Practic veți putea posta un flux video pe care il filmați în timp real, iar prietenii vor putea să comenteze, să dea share sau like la transmisiunea voastră live. Deocamdată însă update-ul este disponibil doar în Statele Unite, dar va apărea și pe la noi în câteva săptămâni.

Noutatea nu e chiar noutate. În prezent se poate face streaming live video pe Facebook, însă doar vedetele au acces la această funcție. Live-urile funcționează doar pentru așa-numitele pagini de „Like” verificate și aprobate de Facebook, printr-o aplicație numită Facebook Mentions. În plus, streaming live se mai poate face pe Twitter (acea rețea de socializare încă nedezvoltată pe piața din România), cu ajutorul aplicației Periscope.

Dacă vă întrebați de unde atâtea schimbări dese și update-uri care par să nu se mai termine din partea Facebook, explicația e simplă. Facebook este în continuare cea mai mare rețea de socializare din întreaga lume – titulatură pe care americanii vor să o păstreze, așa că trebuie să răspundă permanent cerințelor publicului.