Facebook retrage mesaje publicitare ale campaniei lui Trump, care conţineau un simbol nazist

Platforma de socializare Facebook a retras unele mesaje publicitare postate de echipa de campanie electorală a republicanului Donald Trump, care afişau un triunghi roşu răsturnat, un simbol folosit de nazişti pentru a desemna deţinuţii politic în lagărele de concentrare.

”Am înlăturat aceste postări şi publicităţi, pentru că ele încalcă regulamentul nostru cu privire la ura organizată”, a anunţat, joi, un purtător de cuvânt al gigantului online.

Alerta a fost dată de cotidianul The Washington Post.

”Noi nu autorizăm simboluri care reprezintă organizaţii ale urii sau ideologii ale urii, dacă nu sunt postate pentru a le condamna”, a declarat Nathaniel Gleicher, directorul Facebook însărcinat cu reglementarea în domeniul securităţii cibernetice, audiat în Congresul american.

Triunghiul roşu răsturnat apărea în mesaje de campanie sponsorizate de preşedintele Donald Trump, vicepreşedintele american Mike Pence şi pagina de campanie ”Team Trump”.

Textul ataca ”hoardele periculoase ale grupărilor de extremă stânga”, pe care liderul de la Casa Albă i-a acuzat, fără probe, de faptul că provoacă distrugeri la manifestaţii împotriva rasismului și acțiunile violente ale Poliţiei americane.

Naziştii îi obligau să poarte acest simbol pe deţinuţii politici de stânga.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS