Facebook lansează aplicația Chatbot

Chatbot va ușura comunicarea între utilizatorii platformei sociale și reprezentanții companiilor.

Astfel, noul serviciu ne va ajuta să cumpărăm on-line și să ne plătim facturile. Serviciul Chatbot ar putea înlocui call-center-urile tradiționale, ceea ce va însemna costuri mai reduse pentru antreprenori.

Avem o comunitate,  ecosistem care trebuie să crească, pe care trebuie să îl extindem ca să își atingă adevăratul potențial. Avem mai multe programe folosite la scară largă, iar acum putem construi un adevărat ecosistem împreună cu firmele și antreprenorii – a declarat Mark Zuckerberg la lansarea aplicației.

Practic, Chatbot este un program personalizat și automat care ține legătura dintre client și furnizorul de servicii. Cu ajutorul mesageriei rețelei de socializare vom putea chema un taxi, ne putem rezerva un bilet de avion, o masă la restaurant, sau primi detalii despre subiectele care ne interesează.

Vom fi astfel la curent cu toate noutățile și nu va mai fi nevoie să apelăm la serviciile de asistență telefonică ale companiilor.

Reprezentanții Facebook speră ca Chatbot să ne ajute în sarcinile de zi cu zi fără să fim nevoiți să folosim o sumedenie de aplicații.

Facebook este utilizat de aproape 1,6 miliarde de persoane, iar 900 de milioane folosesc Messenger.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS