Facebook face, din nou, schimbări

Aproape nouă miliarde de fotografi sunt trimise în fiecare lună cu ajutorul aplicației Messenger de la Facebook. Pentru că schimbul de fotografi e simplu, iar traficul de poze va crește considerabil în perioada sărbătorilor de iarnă, cei de la Facebook s-au gândit că ar fi util să introducă un sistem automatic de trimitere a fotografiilor.

Este vorba mai  exact de o combinație de funcționalități. Știm că recent Facebook a introdus Foto Magic, funcția de recunoaștere facială, capabilă să își dea seama pe baza unui algoritm cine apare într-o fotografie. Însă Facebook mai vine cu un plus de data aceasta și dă posibilitatea ca atunci când o poză cu prietenii este încărcată pe Facebook, fețele să le fie recunoscute iar aceștia să primească imediat poza. Adică în momentul în care se folosește un tag, se va deschide o fereastră de dialog cu prietenul din poză iar fotografia va fi atașată.

Dar pentru că de obicei există și utilizatori care se sperie la  aflarea unor vești de genul ăsta, Facebook le va permite utilizatorilor să dezactiveze această funcție. Până la urmă, nu știi niciodată unde ajung pozele tale.