Confidenţialitate

Facebook are probleme, inclusiv în România

Utilizatori din mai multe colțuri ale lumii semnalează pe alte rețele sociale că nu au putut să publice sau să distribuie conţinuturi pe paginile lor pe parcursul zilei de miercuri.

Probleme au și utilizatorii români, în special cei care administrează pagini de Facebook sau grupuri și care descoperă că în momentul în care încearcă să încarce conținut nou, de orice formă ar fi el, nu o pot face.

Potrivit downdetector.com, problemele au început să fie semnalate din ce în ce mai frecvent începând cu ora 14, ora României. În timp ce unii utilizatori nu se pot autentifica pe Facebook, alții nu pot accesa deloc paginile de Facebook sau nu pot posta conținut pe acestea.

Până la această oră, reprezentanții Facebook nu au făcut nicio precizare în legătură cu motivele care stau la baza erorilor raportate online de utilizatorii rețelei sociale.

La ora 21 mai erau semnalate probleme în mai multe țări europene, în SUA, Mexic, Pakistan şi Emiratele Arabe Unite, după cum arată harta generată de downdetector.com:

Facebook are 2.23 miliarde de utilizatori activi lunar, din care 1.47 de miliarde sunt activi zilnic pe rețeaua socială. În România sunt aproximativ 10.000.000 de conturi înregistrate.