Facebook anunță schimbări majore pentru Messenger

Vom revoluționa lumea mesageriei online prin Facebook Messenger – este esența mesajului transmis de compania americană în urmă cu câteva zile.

Ca să înțelegeți exact despre ce e vorba, Facebook Messenger se vrea a nu mai fi privită doar ca o simplă aplicație de mesagerie, ci ca o platformă pe care poate fi construită o întreagă afacere. Facebook vrea să transforme Messenger într-o aplicație pentru…orice.

De exemplu se dorește ca anumite companii să comunice cu clienții lor direct prin aplicație, nu prin propriile site-uri. În plus, după cum anunță Facebook, într-un viitor nu foarte îndepărtat vom putea rezerva zboruri cu ajutorul Messenger, vom putea căuta un restaurant din apropriere pe a cărui locație să o împărtășim instant cu prietenii, vom putea face rezervări la film sau să comandăm flori pentru cei dragi.

Repet, sunt doar câteva dintre intențiile anunțate. Aplicația, spun cei de la Facebook, se va transforma într-un ecosistem de funcții. Și nu ne este greu să credem asta din moment ce americanii testează deja de câteva luni un sistem prin care putem face transfer de bani, foarte simplu și securizat, cu ajutorul Facebook Messenger.

FB-payments

Presa de tehnologie internațională vorbește deja despre anumite îngrijorări venite din partea celor de la Apple și Google. De ce? Pentru că integrarea acestor funcții în Facebook Messenger ar scădea nevoia de alte aplicații de sine stătătoare, din moment ce Facebook ne va face totul mai accesibi. Pentru că despre accesibilitate este vorba în ziua de azi.

1,4 miliarde de utlizatori are Facebook în momentul de față, iar 700 de milioane folosesc Facebook Messenger. Dacă planurile americanilor se vor concretiza, forța pe platforma de mobil a celor de la Apple și Google, cel mai probabil, se va diminua.