Confidenţialitate

F1: Sergio Perez a câștigat MP al statului Singapore

Pilotul Sergio Perez (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al statului Singapore, desfăşurat duminică în nocturnă pe circuitul stradal de la Marina Bay, reușind a patra sa victorie în Campionatul Mondial de Formula 1.

Mexicanul l-a devansat cu 7,5 secunde pe monegascul Charles Leclerc (Ferrari), plecat din pole position, notează Agerpres.

Podiumul a fost completat de celălalt pilot al scuderiei Ferrari, spaniolul Carlos Sainz.

Victoria mexicanului este analizată de comisarii cursei din Singapore, care anchetează o posibilă infracţiune comisă de el în timp safety car-ul se afla pe circuit.

Campionul mondial en titre şi actualul lider al Campionatului Mondial, olandezul Max Verstapen (Red Bull), a încheiat pe poziţia a şaptea cursa din Singapoare, al cărei start a fost amânat cu aproximativ o oră din cauza ploii.

Spaniolul Fernando Alonso (Alpine), dublu campion mondial (2005, 2006), a doborât recordul istoric de curse disputate în Formula 1, după ce a luat duminică startul în al 350-lea său Mare Premiu, chiar dacă nu a reuşit să încheie cursa din Singapore, abandonând în al 21-lea tur, din cauza unei probleme mecanice.