F1: Hamilton își reia antrenamentele

Campion mondial en titre la Formula 1, Lewis Hamilton a revenit pentru prima oară la antrenamente, după izbucnirea pandemiei de coronavirus, pilotând un monopost pe circuitul de la Silverstone, relatează, care citează DPA.

Prototipul condus de britanic a fost unul din 2018 în condiţiile în care regulamentele F1 nu permit antrenamente cu monoposturi folosite în sezonul în curs.

”O treabă serioasă, LH”, a postat pe contul său de Twitter echipa Mercedes. Coechipierul lui Hamilton, finlandezul Valtteri Bottas, a efectuat antrenamentele cu o zi în urmă.

Criza coronavirusului a bulversat complet sezonul din cel mai important campionat automobilistic al planetei, care trebuia să înceapă pe 15 martie, la Melbourne. În total, zece Mari Premii din acest an au fost anulate (Australia, Monaco şi Franţa) sau amânate pentru date ulterioare (Bahrain, China, Vietnam, Olanda, Spania, Azerbaidjan şi Canada).

Formula 1 va începe astfel sezonul 2020 cu două curse în Austria, pe circuitul Red Bull Ring din Spielberg, în zilele de 5 şi 12 iulie.

F1 a adoptat cinci măsuri importante pentru a garanta desfăşurarea curselor în condiţii de securitate cât mai bune pentru toţi cei implicaţi.

Graţie unor teste private, toate persoanele implicate într-o cursă vor fi testate pentru Covid-19 înainte a călători. Testul va trebui să fie negativ pentru a primi autorizaţia de a călători. Teste private vor fi efectuate de asemenea în timpul evenimentului.

Cel puţin în primele opt etape, cursele vor avea loc cu porţile închise. Doar personalul necesar va fi prezent în interiorul circuitului.

Personalul prezent la faţa locului va fi redus pentru toate părţile implicate, inclusiv Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), furnizorii şi reprezentanţii F1. Pentru a reuşi acest lucru, anumite activităţi, de exemplu unele părţi ale producţiei televizate, vor fi asigurate de la distanţă.

Întreg personalul care va asista la curse se va deplasa izolat, utilizând cât mai mult posibil zboruri charter şi transferuri între incinte, hoteluri şi aeroporturi. Această măsură este menită să garanteze că toţi participanţii la eveniment călătoresc într-o ‘bulă’ restrânsă pentru a evita orice interacţiune mai largă cu un public netestat.

În fine, măsuri de distanţare socială vor fi aplicate în paddock şi în ansamblul circuitului. Vor fi modificate în acest scop activităţile dinaintea şi de după cursă, de exemplu intonarea imnului naţional, podiumurile, parcul închis, obligaţiile faţă de presă ori interviurile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS