Confidenţialitate

F1: Hamilton egalează recordul de victorii al lui Schumacher

Lewis Hamilton a câştigat, duminică, pe Nurburgring, Eifel Grand Prix, a 11-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Britanicul a reușit a şaptea victorie din acest sezon.

Pilotul Mercedesa obţinut a 91-a victorie din carieră în Formula 1, egalând astfel recordul germanului Michael Schumacher, care obținuse succesele în perioadele 1991-2006 şi 2010-2012.

La finalul cursei, Hamilton a primit o cască purtată în competiţii de legendarul pilot german, înmânată de fiul acestuia, Mick Schumacher.

“Sunt onorat, nici nu ştiu ce să spun. Când creşti urmărind pe cineva şi idolatrizându-l pentru calitatea sa de pilot, dar şi ceea ce poate face an de an, cursă de cursă, săptămână de săptămână cu echipa sa…. Doar văzând dominaţia sa atât de mult timp nu cred că cineva, în special eu, şi-a imaginat că m-aş apropia de Michael în ceea ce priveşte recordurile. Este o onoare incredibilă şi va dura ceva timp până când mă voi obişnui. Mi-am dat seama abia când am ajuns la boxe, nu când am trecut linia de sosire. Nu aş fi putut reuşi fără această echipă incredibilă care mă împinge din spate şi dă totul. Mulţumesc mult şi am un respect imens pentru Michael”, a spus britanicul.

Pe locul doi s-a clasat, duminică, Max Verstappen (Red Bull Racing).

Podiumul a fost completat de Daniel Ricciardo (Renault).

Etapa următoare, Marele Premiu al Portugaliei, va avea loc în 25 octombrie.