Confidenţialitate

F1: Hamilton a câștigat prima cursă a sezonului

Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 desfășurată în Bahrain, după ce a reușit să facă față atacului lui Max Verstappen (Red Bull Racing) pe ultimele tururi.

Podiumul a fost completat de Valtteri Bottas (Mercedes), care a reușit și cel mai rapid tur de circuit.

Cel mai bogat sezon al Campionatului Mondial de Formula 1 din istoria competiției are programate 23 de curse.

Pe locul 4 s-a clasat Lando Noris (McLaren Mercedes), iar pe 5 a terminat Sergio Perez (Red Bull Racing Honda), care a plecat de pe utimul loc pe grila de start.

Campionul mondial în exercițiu devine,, astfel, primul pilot de curse cu titlul de Cavaler al Regatului Britanic care câștigă o cursă de Formula 1.

Britanicul a plecat de pe locul doi în grila de start, reușind să obțină până la final cel de al 96-lea titlu al carierei. Olandezul Max Verstappen, (Red Bull Racing Honda), cel care a plecat din pole position, a lansat un atac decisiv asupta lui Hamilton pe ultimele tururi de circuit ale cursei, dar a părut că are probleme din punct de vedere al vitezei maxime pe linie dreaptă, nereușind să se apropie suficient de britanic.

„Sunt bucuros că am revăzut spectatori în tribună” a spus Lewis Hamilton la finalul cursei, apreciind că a fost poate cea mai grea cursă din cariera sa.