Confidenţialitate

F1: Hamilton a câştigat MP al Arabiei Saudite

Britanicul Lewis Hamilton a câştigat, duminică, Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite, penultima cursă a sezonului şi prima în această ţară, pe circuitul urban de la Jeddah (6,174 km).

Pilotul Mercedes, care a plecat din pole position, l-a egalat astfel pe olandezul Max Verstappen (Red Bull-Honda) în clasamentul general astfel încât titlul în acest an se va decide în ultima cursă a sezonului, programată weekend-ul viitor, la Abu Dhabi.

Podiumul a fost completat de finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes).

În turul 10, notează Agerpres, germanul Mick Shumacher (Haas) a ieşit în decor şi a lovit barierele de protecţie, influenţând desfăşurarea cursei, Verstappen trecând în frunte. Oficialii FIA au decis ulterior să se refacă barierele de protecţie iar după reluarea cursei, Hamilton a fost mult mai agresiv, reuşind din nou să treacă în fruntea plutonului. Olandezul a atacat însă şi a preluat din nou conducerea, dar cursa a fost din nou întreruptă după un carambol care a dus la abandonarea întrecerii de mexicanul Sergio Perez (Red Bull-Honda), rusul Nikita Mazepin (Haas) şi britanicul George Russel (Williams).

Apoi, după unele tatonări şi şicane, britanicul a reuşit să treacă în frunte decisiv în turul 43 (din 50) şi a încheiat pe primul loc cursa.

Înaintea ultimei etape, Hamilton, care a reuşit victoria cu numărul 103 în carieră, a opta din sezon, este la egalitate de puncte cu Verstappen, 369,5 puncte, iar titlul se va decide în ultima cursă, pe circuitul de la Yas Marina (Abu Dhabi).