Extremiștii europeni felicită Grecia pentru rezultatul referendumului

În timp ce liderii europeni sunt ingrijorați în urma referendumului din Grecia, rezultatul  a fost salutat și apreciat de radicalii și extremiștii din întreaga lume. Primele mesaje de susținere  au venit din Europa. Atât liderul eurosceptic britanic Nigel Farage, cât și președintele partidului francez de extremă dreaptă Frontul Național, Marine Le Pen, au felicitat poporul grec pentru rezultatul referendumului.

Marine Le Pen a scris pe Twitter că rezultatul votului este o victorie împotriva oligarhiei Uniunii Europene, în timp ce Nigel Farage a felicitat Grecia pentru că a rezistat presiunilor venite de la Bruxelles și a subliniat că proiectul european este pe moarte.

 

 

 

Unul dintre cele mai sonore mesaje a venit din partea președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro: “Felicitari poporului grec care a spus NU FMI-ului. Gata cu excluderile, gata cu furturile, gata cu exploatarea capitalistă!”

 

Și gruparea Podemos din Spania, partid ce se consideră frate al formațiunii politice grecești Syriza, spune că rezultatul este o victorie a democrației, iar problema nu este a Greciei, ci a Europei.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS