Expoziție de biciclete vintage

Biciclete realizate în anii ’80, tricouri purtate de diferiți campioni la competițiile de ciclism, dar și reviste de specialitate din anii ’70 – ’80 vor putea fi admirate, în perioada 12 – 28 mai, în cadrul expoziției „Pedalează înapoi în timp„, care va avea loc la mall-ul Sun Plaza.

„Printre exponate se vor găsi modele precum Scapin Competizione din 1997, Chesini X Uno 1983, Tommasini Super Prestige 1987, plus alte 17 modele rare și extrem de valoroase. Mai mult de atât, pe lângă aceste adevărate bijuterii pe două roți, vor fi expuse și tricouri purtate de diferiți campioni la competiții, dar și reviste de specialitate din anii 70 — 80”, informează organizatorii, prin intermediul unui comunicat.

Potrivit organizatorilor, Umberto Scapin a început să construiască biciclete de curse în 1957 în Piovedi Sacco (Padova, Italia), dedicându-și întreaga viață producției de cadre din oțel rafinat.

„La fel ca majoritatea constructorilor italieni de cadru, Scapin a produs nu doar biciclete cu cadre durabile și de performanță, ci și elegante și frumoase. Pe de altă parte, modelele Chesini X Uno Precision, apărute la mijlocul anilor ’80, în Italia, sunt realizate din tuburi de oțel foarte ușoare (Columbus SL) de către nobilul producător de cadre Gabriele Chesini. Tommasini Prestige este o adevărată mașină de curse de la sfârșitul anilor ’80 cu cadrul realizat din tuburi Columbus SPX. Super Prestige a fost modelul de top construit de Irio Tommasini, constructorul expert din Grosseto (Toscana, Italia)”, menționează sursa citată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS