Explozie în metroul din Sankt Petersburg

Cel puţin 10 persoane ar fi murit şi mai multe au fost rănite în una sau mai multe explozii produse azi la metroul din Sankt Petersburg, relatează agenţia TASS citată de Reuters.

Deocamdată nu este clar dacă a fost vorba de două explozii sau de una singură, produsă într-un vagon.

Potrivit agenţiei Interfax, numărul răniţilor este de 20, iar dispozitivul sau dispozitivele care au explodat erau pline cu şrapnel. Potrivit presei locale, bilanţul răniţilor este cuprins între 20 şi 50 de răniţi, inclusiv copii.

Russia Today anunţă că ar fi fost vorba de o singură explozie, produsă într-un vagon al unei garnituri de metrou. Surse din forţele de ordine au declarat pentru Interfax că a fost vorba de un dispozitiv explozibil cu şrapnel.

Alte şapte staţii de metrou din oraş au fost închise, autorităţile ruse evacuează metroul din Sankt Petersburg, iar procurorii  au demarat o anchetă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat  că autorităţile iau în calcul toate pistele privind explozia de la metroul din Sankt Petersburg, inclusiv pe cea teroristă, relatează Russia Today.

Autorităţile au luat măsuri suplimentare de securitate la metroul din Moscova, după explozia de la Sankt Petersburg, a anunţat un oficial citat de Interfax.

Imagini publicate pe reţelele de socializare arată numeroase persoane rănite, o staţie de metrou plină de fum, precum şi un vagon cu uşa suflată în afară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS