Explozia de la metroul din Sankt Petersburg ar fi putut fi provocată de un kamikaze

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Interfax că explozia de la metroul din Sankt Petersburg a fost provocată fie de un atacator sinucigaş, fie de un pachet-capcană care a fost lăsat când trenul staţiona la Piaţa Sennaia.

Cel puţin 10 oameni au murit şi alte câteva zeci de persoane au fost rănite în urma unei explozii produse la metroul din Sankt Petersburg.

Presa locală scrie de până la 50 de răniţi, inclusiv copii, în timp ce Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a furnizat un bilanţ de cel puţin 20 de răniţi.

Peste 80 de angajaţi ai serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă intervin la locul exploziei de la metroul din Sankt Petersburg, a declarat o sursă din centrul regional al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, pentru TASS.

Pe de altă parte, Interfax anunţă că 17 ambulanţe se află la faţa locului pentru a prelua răniţii.
Autorităţile au închis toate staţiile de metrou din Sankt Petersburg în urma incidentului.

 

Autorităţile au luat măsuri suplimentare de securitate la metroul din Moscova, după explozia de la Sankt Petersburg, a anunţat un oficial citat de Interfax.

 

Imagini publicate pe reţelele de socializare arată numeroase persoane rănite, o staţie de metrou plină de fum, precum şi un vagon cu uşa suflată în afară.


Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat  că autorităţile iau în calcul toate pistele privind explozia de la metroul din Sankt Petersburg, inclusiv pe cea teroristă, relatează Russia Today.

Rusia a fost ţinta unor atacuri lansate de militanţi ceceni în trecut. Lideri rebeli ceceni au ameninţat frecvent cu noi atacuri.

Cel puţin 38 de persoane au fost ucise în 2010, când două femeie kamikaze au detonat bombe în garnituri de metrou pline, la Moscova.

Preşedintele rus Vladimir Putin urma să se afle luni la Sankt Petersburg, pentru o întâlnire cu omologul său Belarus Aleksandr Lukaşenko, relatează RIA Novosti, care precizează că nu este clar dacă liderul de la Kremlin a mai ajuns sau nu în metropola rusă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS