Confidenţialitate

Explozia – care a avut loc azi noapte într-un bloc de locuințe din Bistrița – s-ar putea să fi fost provocată

Comisia de evaluare a incidentului ia în calcul declarațiile făcute de martori în ceea ce îl privește pe proprietarul apartamentului în care s-a produs deflagrația.

E vorba de un tânăr de 24 de ani care ar avea probleme din cauza drogurilor.

Autoritățile locale care cercetează incidentul susțin că au aflat de la vecinii și cunoscuții tânărului că acesta ar fi avut probleme de integrare, că obișnuia să consume droguri și că se certa foarte des cu bunicul care locuia în același apartament, dar care nu a fost acasă în momentul producerii deflagrației.

Tânărul de 24 de ani are arsuri pe aproximativ 70% din corp, a fost transportat la București, iar starea sa este gravă.

Alte opt persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, printre care și un copil mic, însă doar trei dintre acestea au rămas internate la unitatea de primire urgențe a Spitalului de Urgență Județean din Bistrița.

Explozia a afectat aproximativ 65 de apartamente din două blocuri, zona respectivă fiind în prezent împrejmuită.

Au fost distruse bucăți din structura blocului și geamurile apartamentelor.

Patru persoane care locuiau în apartamentele alăturate și care nu mai prezintă siguranță au fost cazate în timpul nopții la un centru de cazare a persoanelor fără adăpost din municipiul Bistrița.

Comisia urmează să analizeze câte alte apartamente nu mai pot fi locuite în prezent și să găsescă soluții pentru locatarii acestora.

Cauza probabilă a exploziei este o acumulare de gaze, angajații firmei de furnizare a gazului aflându-se în zonă pentru a verifica situația.

Din comisia care evaluează acest caz fac parte reprezentanți ai Prefecturii, Consiliului Județean, Primăriei Bistrița, Inspectoratului de Stat în Construcții și Inspectoratului pentru Situații de Urgență.